Blog

19. marta 2018.

Porodične firme 2018 Color Press Holiday Inn

Porodične firme 2018.

Stub razvoja ekonomije

Color Press I Hotel Holiday Inn

Iako nam je nekada teško da shvatimo i neobjašnjivo komplikovano kada se prenosi znanje sa kolena na koleno, osećamo da ipak negde sve to ima smisla.

Kao neko ko jeste druga generacija u poslu imala sam čast da iznesem svoje iskustvo u našoj porodičnoj firmi. Iako smo mi mala firma koja ima puno bolne istorije i mnogo iskustva, dosta neprospavanih noći i tenzije da li će se posao završiti na vreme.

Naravno ta tenzija se uvek presliava i na odnose u porodici. Moj otac stalno govori da je porodica ćelija društva. Porodica kao takva može sama sebi pomoći bez obzira na nedaće koje je zadese, kada se zajedno drži u poslu i svakodnevnom životu.

U mnogim situacijama smo sestra i ja imale sukobe u načinu na koji se obavlja neki posao.. kako je bilo to u tatino vreme i kako je danas. Jeste pre 30, 40 godina mnogi poslovi vezano za dizajn i štampu su bili misaona imenica. Sve se radilo što bi rekli pešaka i preko sveta, boje su se kupovale u Italiji. Za sve vrste nabavke je trebalo unapred 2-3 meseca prirpemiti. Danas u samo par klika čovek može dobro da se organizuje.

Ali iako je sve jednostavno na klik i možda 100% bliže život je mnogo brži i komplikovaniji. Sve je postalo isuviše dostupno i prezasićeno. Tako da se u svaki posao mora uneti puno pažnje i strpljenja. Mogu da kažem da sam imala sreću da u svetu štampe rastem od malih nogu i da mi je sve to isuviše dobro poznato, princip profesionalnog poslovanja.

Drago mi je da sam na konferenciji Porodične firme sponznala ljude koji dele moje mišljenje i da je zaista porodična firma nešto posebno. To je biznis od koga zavise nekoliko članova porodice, u nekim slučajevima nekoliko domaćinstava. Svaki porodični biznis se bori svim svojim snagama da preživi, da očuva obraz, da očuva svoju snagu.

To je glavna poruka konferencije #PorodičneFirme2018 stub ekonomije.

Kerefeke stdio za dizajn i štampu

Evin Eva Pešić

Moderator

Bojana Vranješ

Organizator Pro Educa

Dragan Močević

Porodične firme 2018 14. Marta 2018 U hotely Holiday Inn održane su 7. godinu za redom.  Ove godine imali smo čast da učestvovujemo u panel diskusiji Druga generacija – naslednici dobili šansu. 

http://www.color.rs/porodicnefirme2018/

PHOTOCredit: Color Press

kerefekeadmin Blog - Kerefeke color press, holiday inn, konferencije, porodične firme 2018, stub ekonomije
About kerefekeadmin

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

SWITCH THE LANGUAGE
Korpa