Blog

5. novembar 2023.

Ono kad je gestapov mantil bio obavezan


Sećate li se se ….da je jedno vreme, kožni crni mantil bio “musthave “.. jeste da je koštao “ko sam djavo “, ali jedno je sigurno … a to je da sam sakupljala pare u slamarici za njega dugo…

Sećam se da je bio oko 350 maraka što je u ono vreme bilo pravo bogatstvo…iskreno ni sama neznam koliko je trajali to moje sakupljanje, bila sam jako motivisana da ga imam i koristila sam svaku moguću priliku da namaknem koji dinar, radila u galeriji, prodavala po koji crtež, pomagala sam tati u štampariji… cantragovala, lajmovala kalendare … eh te 90-te… bilo je svega i svačega… ali ljubav za nekim posebnim komadom odeće uvek je bila kod mene opsesivno jaka.

Sećam se …kada je došao konačno u moje ruke… taj osećaj laganog njihanja zadnjeg trapa… za mojim korakom bilo je neverovatno prijatno…a kragna rokerska ma sve u fulu 😜 imala sam osećaj pa da da ga obučem i preko pidzame osećala bih se ovako uzvišeno kao Gestapo oficir 🥳…😝… šta bi dala da ga negde nadjem…

Ta ideja mi se motala po glavi ovih dana … rekonstruisala sam postojeću #zip haljinu koju znam da mnogo volite…malo komotniji kroj i naravno da podseća svojim kracima na taj čuveni Gestapo kako sam ga zvala 🤓 mantil.

Dugacak duks sa dvosmernim rajsfeslusom i kapuljacom je praktična i moderna odeća koja pruža udobnost i stil. Ovaj duks je idealan za sportske aktivnosti ili opušteno nošenje u svakodnevnim prilikama. Dvosmerni rajsfeslus omogućava lako oblačenje i skidanje, dok kapuljača pruža dodatnu zaštitu od hladnoće.

Evin Pesic Blog - Kerefeke, Novosti, Standardne Objave dugačak duks, duks sa kapuljačom, haljina, Mantil, rajsfešlus
About Evin Pesic

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

SWITCH THE LANGUAGE
Korpa